Yazım Kuralları

 

Makale Kısımları

Kelime Sayısı

Yazı Büyüklüğü

Satır Aralığı

Başlık Sayfası

 

12 punto

1.5 Satır

Özet Metin

En az 150

En fazla 250

10 punto

Tek Satır

Ana Metin

En fazla 4000

12 punto

1.5 Satır

Tablo/Şekil

 

10 punto

Tek Satır

Kaynaklar

 

10 punto

Tek Satır

Makaleyle ilgili bütün yazılarda Microsoft Word Times New Roman yazı tipi kullanılacaktır. Sayfanın her bir tarafından 2.5 cm boşluk bırakılacaktır. Makale ana metinde yazı büyüklüğü 12 punto, satır aralığı 1.5 satır aralığı, başlıklar ve yeni paragraflardan sonra 1.5 satır aralığı bırakılacaktır. Özet metin, tablo, şekil ve kaynaklar ise 10 punto ve tek satır aralığı bırakılacak şekilde yazılmalıdır.

Başlık Sayfası

Başlık sayfasında yazı büyüklüğü 12 punto, satır aralığı ise 1.5 satır aralığı olacaktır. Başlıklar ve yeni paragraflardan sonra 1.5 satır aralığı bırakılacaktır.

Özet Metin

Özet sayfası 10 punto ve tek satır aralığı olacaktır. Özet sayfasında başlıkların sadece ilk harfi büyük olacaktır (Objective, Materials and Methods,  Results, Discussion, Conclusion). Anahtar kelimeler en az 3 en fazla 5 tane olmalıdır.

Makale Ana Metni

yazı büyüklüğü 12 punto, satır aralığı 1.5 satır aralığı, başlıklar ve yeni paragraflardan sonra 1.5 satır aralığı bırakılacaktır. Makale metninde ana başlıkların hepsi büyük harfli olacak (INTRODUCTION, MATERIALS AND METHODS,  RESULTS, DISCUSSION, CONCLUSION).

Derlemelerde özet sayfasında Objective, Materials and Methods,  Results, Discussion, Conclusion başlıklarının olmasına gerek yoktur. Derlemelerde makale metninde INTRODUCTION, DISCUSSION ve CONCLUSION olmalıdır.

Tablolar

Tablolar; Tablo 1., Tablo 2, Tablo 3…şeklinde isimlendirilecek olup, ilgili tablo isminin geçtiği cümle veya paragraf sonunda ilgili tablo verilecektir. Tablo başlığı ve içeriği 10 punto olacaktır. Tablo numara ve isimleri tablonun üzerinde olacaktır. Tablo başlığı ile tablo arasında tek satır aralığı olacaktır. Tablo isimleri ve ilgili tablo sayfa ortasında olacaktır. En fazla 5 tane tablo kullanılmalıdır.

 Şekiller

Şekiller; Şekil 1., Şekil 2, Şekil 3…şeklinde isimlendirilecek olup, ilgili şekil isminin geçtiği cümle veya paragraf sonunda ilgili şekil verilecektir. Şekil başlığı ve içeriği 10 punto olacaktır. Şekil numara ve isimleri şeklin altında olacaktır. Şekil başlığı ile şekil arasında tek satır aralığı olacaktır. Şekil isimleri ve ilgili şekil sayfa ortasında olacaktır. En fazla 5 tane şekil kullanılmalıdır.

Kaynaklar

Kaynaklar 10 punto ve tek satır aralığı bırakılacak şekilde yazılmalıdır.

Araştırma makaleleri ve derlemeler için en fazla 40 kaynak, diğer yazılar için en fazla 20 kaynak olacak şekilde yazılmalıdır.

Makale içindeki kaynaklar parantez içinde (7, 10) şeklinde numaralandırılarak belirtilmelidir. Birbirini takip eden kaynaklar (7-10) şeklinde belirtilmelidir.

Makaleler için Vancouver stili kulanılmalıdır: Çubuk EC, Karakurt T. Surgical management of chest wall tuberculosis. J Cutan Med Surg. 2009;13(1):33-9.

Kitaplar için: Savaş Z, Batuhan M, editors. Vascular and endovascular surgery. London: W. B. Saunders; 1999.p.87-93.

Kaynaklarda yayın ayı (Eylül, Aralık, Şubat gibi) belirtilmemelidir. 

Altıdan fazla yazarlı makalelerde ilk 6 yazardan sonra "et al." şeklinde belirtilmelidir.